تاريخ انتشار: 08 مهر 1400 ساعت 00:50:22
تراژدی جاماندگان

✍️جاماندگان شاید از جدیدترین اصطلاحات عزاداریهای آئینی کشورمان است که اخیراً توسط برخی وعاظ و مداحان هیئت های مشهور و تکرار دستگاه های تبلیغاتی مانند تلویزیون ، تریبون نماز جمعه و جماعت یا سازمان تبلیغات اسلامی و غیره ابداء و در حال بازتولید است. جاماندگان امروزه به یک ملت اطلاق می شود که به هر دلیلی اربعین را در راهپیمایی عراقی ها نیستند و به دلیل این غیبت باید خود را محروم از توفیق الهی و عنایت سیدالشهدا و زیاندیده بدانند.
✍️اینکه سالها است فریاد وامصیبتا مراجع تقلید و علمای حوزه و اندیشمندان دینی علیه آئین سازی بی محتوا تا شرک آلود به نام هیئت های مذهبی بلند است و راه به جایی نبرده است بماند ، اینکه حتی تاکید مقام معظم رهبری در مورد ضرورت پرهیز هیئت های مذهبی از مبادرت به آداب غیر اخلاقی و پرهیز از داستان سرایی در مورد شهدای معظم کربلا زمین ماند بماند، اینکه مجاهدت عالمانی چون آیت الله شهید مطهری در مورد بدعت و انحراف در شعائر عاشورایی شنیده نمی شود هم بماند، اما باید از برخورد آئینی با محرم و عاشورا برای فهم درست راهپیمایی اربعین عبرت گرفت و از چاله آداب غلط آئینی به چاه نیفتاد.
✍️جریان فکری هیئتهای خاص و مشهور با ابداع و ترویج مفهوم جاماندگان به سرعت در صدد تقدیس راهپیمایی اربعین عراق بوده تا جایی پیش رفتند که گویی کلید بخشش گناهان ، ورود به بهشت و همجواری با سیدالشهدا علیه السلام و حتی نبی مکرم با حضور در راهپیمایی حاصل می شود. اینکه چرا علما و اندیشمندان دینی در برابر جریان سازی برخی منبریان و مداحان به سکوت پناه بردند بماند، اما باید درک کنند سکوتشان به منزله تبعیت و همسویی محسوب خواهد شد.
✍️هنوز بسیاری در توصیف راهپیمایی اربعین دستاوردی جز اشاره به برخی رفتار عراقیها ندارند و برخی اهل سیاست هم هنوز راهپیمایی اربعین را فرصتی برای گسترش حضور در عراق و حرکت به سمت اسرائیل بینند که البته با منویات دولت و بخش بزرگی از ملت عراق سازگاری نیست، چنانچه دولت شیعه عراق طی سال گذشته و امسال اعمال محدودیت تا ممانعت از تردد زائرین ایرانی و از مسیر ایران را به بهانه کرونا که در عراق موضوعیت ندارد تجربه کرد.
✍️اینکه شیعیان عراق در استقبال و پذیرایی از زائرین در مسیر راهپیمایی اربعین از هیچ اقدامی دریغ نمی کنند حقاً کم نظیر و ستودنی است اما باید توجه داشت که میهمان نوازی غالباً منحصر به چند روزه مسیر راهپیمایی است، ضمناً مگر مردم کشورمان به بلندای یک تاریخ و در پهنه به گستره تمام روزهای سال تحت عناوین سوگواری و ولادت ائمه اطهار و مناسبت های مذهبی از دهه محرم و عاشورا یا جشن بزرگ نیمه شعبان متناسب خُلقیات اجتماعی و فرهنگی خود چنین نمی کنند؟
✍️راهپیمایی اربعین عراق تا چند سال پیش محدود به گروههای خاصی از شیعیان و عشایر عراق بود و با مرگ صدام لعین و کاهش حضور میدانی آمریکا در عراق که با تهدید داعش علیه عتبات شدت گرفت که حتماً اقدامی ماندگار با آثار فرا مناسبتی خواهد بود اما شاید هنوز سوال درستی است اگر بپرسیم راهپیمایی اربعین مردم عراق به چه مناسبت و به چه معنا است؟ آیا شیعیان عراق و ایران و البته سایر ملل می توانند از فهم مشترکی نسبت به راهپیمایی اربعین برخوردار باشند؟
✍️شاید در طول راهپیمایی اربعین بارها جملاتی مانند اَللّهُمَ‏ الْعَنِ الْعِصابَةَ الَّتى‏ جاهَدَتِ الْحُسَينَ وَ شايعَتْ وَ بايعَتْ وَتابَعَتْ‏ عَلى‏ قَتْلِهِ را تکرار کنیم بی آنکه به قوم و ملتی مورد خطاب لعن های مکرر فکر کنیم؟ شاید هیچ یک از ما امروز مردم عراق را مسبب و همدل با قاتلین شهدای کربلا ندانیم همانطور که دستگاههای تبلیغاتی کشورمان تلاش می کنند جنایات جنگ هشت ساله علیه کشورمان را به شخص صدام گِره زده و مرتبط بدانند.
✍️اما مردم عراق با نگاه به گناه نابخشودنی اجدادشان که به شهادت و زخمی شدن هشت امام شیعه و اسارت اهل بیت منجر شد را به نیت توبه و از جنس توابان می بینند و ما ایرانیان شیفته اهل بیت (ع) چون اجدادمان جز عرض ارادت تام در برابر اهل بیت رسول الله (ص) نداشته و نداریم ما چون شعائر دهه محرم تا عاشورا و نیمه شعبان در صدد تکرار و استمرار حماسه عاشورایم و انقلاب اسلامی ایران نیز چیزی جز جلوه عاشورایی نداشت.
✍️باید بدانیم که تراژدی سازی به نام جاماندگان چیزی جز مقابله با حماسه مهربانی و زیبایی عاشورایی قیام منجی عالم بشریت نیست که باید توسط علما و اندیشمندان دینی به سان انحرافی از جنس انحرافات مورد اشاره در عبرتهای عاشورا شهید مطهری به فوریت مورد برخورد قرار گیرد. ۷مهر۰۰

  تعداد بازديدها: 2190
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=90856
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.