تاريخ انتشار: 11 مهر 1398 ساعت 00:23:46
با چنین جاه و چنین پیغامبری / طالب خضرم ز خودبینی بری

گفتم: آیت الله مکارم از مراجع تقلید در پاسخ به سوال طلاب در مورد ساخت سریال مربوط به رابطه مولانا و شمس مطلبی مبنی بر حرام بودن ترویج صوفیگری تاکید کردند.
گفت: آیت الله مکارم ترویج صوفیگری را مانند اکثریت علمای شیعه حرام اعلام فرمودند که به معنای صدور حکم ابتلا به حرام برای تولید سریال ساخته نشده مذکور نیست.
گفتم: بالاخره آیت الله مکارم حکم حرام فعل ترویج صوفیگری را صادر فرمودند.
گفت: اولا ترویج تفکر ، آئین و آداب بسیاری از فرقه ها انحرافی مانند صوفیگری از گذشته هم توسط علمای شیعه حرام اعلام شده بود.
*ثانیا انتشار استفتاع و فتوای صادره در خصوص سوالی با شرایط خاص اصولا اقدامی قابل دفاع نیست.
*ثالثا آیت الله مکارم حتما در صورت اطلاع و ابهام در ایداه و فیلم نامه سریال در مرحله پیش تولید به سادگی تولید کننده ، کارگردان و نویسنده یا مدیران ذی ربط تلویزیون را دعوت تا ضمن اخذ توضیحات به نکات اصلاحی توصیه فرمایند.

گفتم: شاید نگاه نویسنده ترک تبار کتاب چهل قانون عشق خانم الیف شافاک که با تکیه بر روابط استاد و شاگردی شمس و مولانا شکل گرفته ایراد داشته و نگاه کتاب را در خدمت ترویج صوفیگری و مکتب قونیه می دانند.
گفت: شاید نکته مذکور مورد نظر آیت الله مکارم بوده باشد اما می دانیم که رابطه شمس ناپیدا و مولانا بلا تشبیه بی شباهت به داستان رابطه معنوی ساحت خضر نبی و موسی کلیم نیست که فرمود فَوَجَدَا عَبْدًا مِنْ عِبَادِنَا آتَيْنَاهُ رَحْمَةً مِنْ عِنْدِنَا وَعَلَّمْنَاهُ مِنْ لَدُنَّا عِلْمًا (۶۵) قَالَ لَهُ مُوسَى هَلْ أَتَّبِعُكَ عَلَى أَنْ تُعَلِّمَنِ مِمَّا عُلِّمْتَ رُشْدًا (۶۶)

آنگاه بنده‏اى از بندگان ما [خضر] را يافتند كه به او رحمتى از سوى خويش ارزانى داشته و از پيشگاه خود به او علم [لدنى‏] آموخته بوديم‏ (۶۵)

موسى به او گفت آيا مى‏ توانم از شما پيروى كنم كه از بينشى كه آموخته‏ اى به من نيز بياموزى؟ (۶۶)

گفتم: بهرحال حتما با توضیحات عوامل سریال و مدیران صدا و سیما رفع دغدغه حاصل و موضوع ابهام در ترویج مبانی صوفیگری مرتفع خواهد شد.
گفت: تصور می کنم مسئله فراتر از اینها است شاید مسئله اصلی و مغفول مانده از دید طلاب سوال کننده و پاسخ آیت الله مکارم توجه به این نکته باشد که کتاب رمان چهل قانون عشق علاوه بر استقبال گسترده مخاطبین کشورهای مختلف در ایران نیز به شدت مورد توجه خوانندگان قرار گرفته است.
گفتم:استقبال مردم از رمان فوق در بازار بی رونق کتاب کشورمان که کتاب نویسندگان داخلی در تیراژ حقارت آمیز ۵۰۰ - ۳۰۰ نسخه منتشر می شوند چگونه است؟
گفت: اولا آیت الله مکارم و تمام دست اندرکاران فرهنگ سازی کشور باید بدانند که کتاب چهل قانون عشق  که بهره گرفته از رابطه استاد و شاگردی شمس و مولانا است توسط ۱۸ ناشر ترجمه و به بازار کتاب عرضه شده است.
*ثانیا شناسنامه کتاب انتشارات اول (ققنوس) به چاپ حدود ۵۰۰ هزار نسخه در بالغ بر ۱۱۰ نوبت چاپ طی پنج سال اشاره دارد ۱۷ ناشر بعد هم قطعا از عدد و رقم قابل اعتنایی برخوردار هستند.

گفتم: تیراژ این کتاب در بازار کتاب بی رمق ایران قطعا به سونامی بسیار پر قدرت قابل تشبیه است.
گفت: آقاجون اینکه اهل قلم کشورمان اعم از آیات عظام تا اساتید دانشگاه و اهل مطالعه و ذوق چرا توان و درک درستی از نیاز و علایق مخاطبان و مردم کشورشان ندارند بحثی بسیار جدی است اما نکته حائز اهمیت دیگر اینکه چرا با اتفاقاتی مانند سونامی چهل قانون عشق هم به فاصله خود و فرهنگ مردمشان نمی اندیشند؟ چرا روحانیون و آیات عظام که باید مبلغ دینی هم باشند با سلایق و باورهای مردم کشور و شهرشان تا این اندازه غریبه و دورند؟

  تعداد بازديدها: 4217
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=84256
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.