تاريخ انتشار: 04 تير 1398 ساعت 00:29:36
فرمان تحول قضایی

گفتم: آقاجون رییسی رییس قوه قضاییه در اولین مصاحبه تلویزیونی ضمن تاکید بر فرمان رهبری نسبت به ضرورت تحول قضای به چند مورد قابل توجه اشاره کرد.
گفت: طرح مشکلات زیر مجموعه از طرف مسئولین تنها زمانی ارزشمند خواهد بود که به شفاف گویی و البته رفع عینی و ملموس مشکلات بیانجامد.
گفتم: یاد سخنان ابتدایی یزدی و مرحوم شاهرودی افتادم که در اولین روزهای آغاز بکار اولی بر ضرورت تحول در دستگاه قضا و دومی بر اینکه ویرانه ای را تحویل گرفته اشاره کردند.
گفت: اتفاقا طی دیدار خصوصی که در تابستان ۸۹ با مرحوم شاهرودی در دفتر قم داشتم دقیقا به این موضوع اشاره و عرض کردم پس از یازده سال ویرانه تحویلی را چگونه تحویل دادید لبخندی زدند و فرمودند در انتهای سال دوم دور اول ریاست بر قوه قضاییه اطمینان داشتم که برای اصلاح این قوه هیچ کاری نمی توان کرد.
گفتم: رییسی برخلاف ادعاها سال های گذشته مسئولین قوه بالأخره تاکید کرد که ۶۳ حساب در اختیار رییس قوه قضاییه با امکان برداشت یک امضایی وجود داشت که اینک در ۵ حساب تجمیع و با سه امضا قابل برداشت خواهد بود.
گفت: اما در خصوص کم و کیف گردش مالی ۶۳ حساب در اختیار رییس قوه قضاییه طی بیش از دو دهه گذشته توضیح و شفاف سازی نداشت.
گفتم: رییسی تاکید کرد تا کنون این حساب ها در اختیار روسای قوه بوده و مصارف آن در خدمت دستگاه قضا بوه است.
گفت: یعنی قوه قضاییه از دو بودجه دریافتی (بودجه عمومی کشور و بودجه محرمانه غیر قابل رهگیری و غیر شفاف) در اختیار رییس قوه قضاییه اداره شده است در حالی که حسابرسی و نظارت های قانونی صرفا در خصوص بخش اول ممکن بوده یعنی قوه قضاییه عملا طی بیش از دو دهه گذشته به بزرگترین شکل فرار از شفافیت و نا ممکن سازی برآورد و ارزیابی عملکرد واقعی مبتلا بوده است.
گفتم: البته رییسی وعده کرد که گزارش مالی گردش حساب های دوره خودم را ارائه خواهم داد.
گفت: قطعا همین مقدار می تواند مهم و ارزشمند باشد اما به معنای دیگر قادر یا مایل نیست نسبت به عملکرد مالی و مدیریتی قوه قضاییه طی دو دهه گذشته اقدامی داشته باشد.
گفتم: رییس قوه قضاییه تاکید کرد بحث جنایتی که آنجا رخ داده بررسی شد حکم قصاص قاتل صادر شده است کوتاهی مسئولین در زندان برای ما مهم تر است هیاتی را برای دلجویی از خانواده مقتول اعزام کردم و اعلام کردم ما خودمان مدعی خون آن مرحوم هستیم مسئولی که غفلت کرده باشد را حتما برکنار خواهیم کرد.
گفت: موضوع فشافویه همچون کهریزک می تواند یک قتل یا قصور و البته جنایت باشد لذا بیان رییسی متاسفانه بر مختومه سازی پرونده بدون بررسی ابعاد آن آیا از جنس جنایت کهریزک نمی باشد؟
گفتم: البته رییسی اشاره کرد چرا باید زمینه وقوع چنین حوادث وجود داشته باشد.
گفت: سوال فشافویه مانند کهریزک دقیقا همین نکته است که چرا باید زمینه شکل گیری چنین جنایتی وجود داشته باشد؟ سوالی که قطعا از مسیر مورد نظر و اعلامی رییسی به پاسخ نرسید.
گفتم: رییسی فقر،بیکاری و مشکلات فرهنگی را زمینه های وقوع جرم دانست.
گفت: اینکه جرائم چرا شکل می گیرند حتما نکته مهمی است اما پاسخگوی ناکارآمدی و فساد در سیستم قضایی نیست ایکاش رییسی فقط یک بار بعنوان شاکی نه متهم و مجرم و متشاکی برای پیگیری یک پرونده سرقت از منزل یا خودرو به بخش های ذی ربط قوه قضاییه مراجعه می کرد تا عمق ناکارآمدی قوه را در می یافت.
گفتم: رییسی گفت فقر ، بیکاری و مشکلات فرهنگی همه زمینه های وقوع جرم است هرچه بیکاری کمتر شود جرم کمتر می‌شود.
گفت: آقاجون با تاکید بر موارد مذکور باید پذیرفت واقعیت سایر جوامع که مانند ما گرفتار ضریب ۴۵٪ فلاکت نیستند و به رفاه شهره، دال بر صحت ادعای مذکور نیست که در کشور ما هم صرفا جرائم متمولین قبل از ورود به چرخه قضا با توزیع پول قابل شستشو است.
*رییسی با نزدیک به چهار دهه مسئولیت عالی در قوه قضاییه مجاز به طرح مشکلات نیست بلکه باید در کمترین زمان ممکن و بی هیچ هیاهویی به رفع ملموس معضلات سیستم قضایی اقدام کند که بدون سلامت قضایی امید به سلامت ، رشد و پیشرفت کشور رویایی بیش نیست.

  تعداد بازديدها: 4293
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=83647
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.