تاريخ انتشار: 27 مرداد 1394 ساعت 21:53:43
وزیر دادگستری: تا می خواهیم با پرونده فسادی برخورد کنیم، آن را سیاسی می کنند

 وزیر دادگستری با بیان پیچیده بودن برخورد با موضوع فساد، گفت: تا بحث مبارزه با فساد می شود برخی که منافع شان به خطر می افتد سر و صدا راه می اندازند و موضوع را با انجام اقداماتی، سیاسی می کنند.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی روز سه شنبه در شانزدهمین نشست اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور، افزود:اگر به مساله فساد نپردازیم خودش یک مشکل است و این به فساد کمک می کند. اگر بخواهیم بپردازیم که دعوا درست می شود و خود دعوا هم بخشی از فساد است. 

وی در رابطه با مقابله با فساد ، ادامه داد: اگر چیزی نگوییم و سکوت کنیم، می گویند حتما بی توجه به این موضوع مهم هستند؛ کسی بها نمی دهد. اگر حرف زده شود ، منشاء اختلاف می شود. اگر کالبد شکافی و تحلیل و ارزیابی کنیم، کالبد شکافی، معمولا از پیشینه ها و اتفاقات قبلی است و می گویند شروع کرده اید به پرونده خوانی و نکند می خواهید انتقام بگیرید و حالا دیگران را چکارشان دارید؟ شما کار خودتان را بکنید.
وزیر دادگستری اظهارداشت: در دولت های مختلف هم این مشکل را داشتیم. می گویند چرا سنگ اندازی می کنید؟ بگذارید کار کنیم. جلوی جسارت ما را نگیرید. جلو سرعت عمل ما را نگیرید. بگذارید به سرعت کار انجام بدهیم. گیر ندهید. کار مردم را سخت نکنید. مشکل برای مردم درست نکنید.
وزیر دادگستری یادآورشد: بسیاری از موضوعات را نه در گذشته و نه اکنون مطرح نکردیم و اصلا ادبیات بگم بگم را نمی پسندیم و این را منطق درستی نمی دانیم ولی به هر حال در جامعه ما این فرهنگ حاکم است و اگر بگم بگم هم نباشد فرهنگ بگو بگو هست.
پور محمدی ادامه داد: به هر حال به چالش می کشند به هر حال باید درگیر این گفتگو ها شویم، بخشی از آن هم اجتناب ناپذیر است و برای تنویر افکار و برای پیشگیری، حتما نیاز به بازگویی و روشن گری هست.
وی دو حوزه را مهم و بستر ساز در فساد عنوان کرد و گفت: این دو حوزه شامل فساد اداری در حوزه دولتی و اجرایی و فساد اجتماعی در حوزه عمومی است و تحلیل من این است که این دو حوزه بسیار مهم اند و تاثیر زیادی در بخش های دیگر داشته اند و اگر حل نشوند، توفیقی در بخش های دیگر نخواهیم داشت.

**40درصد فرارمالیاتی داریم ؛ فساد از این بالاتر نمی شود
وی در بخش دیگری از سخنانش در رابطه با مشکلات نظام بانکی اظهار داشت: تا نظام بانکی و پولی اصلاح نشود اصلا نمی توانیم بگوییم در زمینه اقتصاد موفقیم یا در زمینه مبارزه با فساد اقتصادی موفقیت داریم. 
وی ادامه داد: ما هنوز در خوشبینانه ترین حالت حدود 40 درصد فرار مالیاتی داریم یعنی 40 درصد حجم مالیاتی که باید بگیریم ،نمی گیریم، فساد از این بالاتر نمی شود، عده ای در حال استفاده از منابع ملی هستند، درآمد دارند، زندگی خوبی دارند و ما خوشحالیم که همه زندگی خوبی داشته باشند، اما حقوق ملی را نیز بپردازند، حقوق عامه را بپردازند و مالیات بدهند.
پور محمدی افزود: بخش بزرگی از کالاهایی که در کشور به صورت قاچاق می آید متاسفانه از مجاری اصلی و رسمی می آید، اگر این ها را حل نکنیم چطور می توانیم بگوییم در حال مبارزه با فساد اقتصادی هستیم. بسیاری از هزینه هایی که در دولت می شود در بخش اجرایی شفاف نیست، حجم هزینه جاری ما بسیار بالاست و کل بودجه ما را می بلعد و مشکلات جدی در ساختار اداری کشور ایجاد می کند. 
پور محمدی افزود: اساس این است که اجازه ندهیم فساد ساختاری شود. شاید طی دو سال گذشته بیشترین فشار را بر بانک مرکزی وارد کردیم، هزاران شعبه موسسه پولی بانکی و خدمات پولی در کشور داریم که غیر مجاز و از دسترس نظارت ما خارج هستند. 
وی با تاکید بر رویکرد تند و سختگیرانه اش در زمینه موسسات پولی بانکی و خدمات پولی، در عین حال اظهارداشت: ایستادن در برابر این موسسات اصلا کار ساده ای نیست، نمی توان به راحتی حتی یک شعبه مالی را بست چرا که موج نگرانی و دلهره و اضطراب و استرس و فروپاشی در سیستم ایجاد می کند.
وزیر دادگستری تاکید کرد: فوق العاده باید حواسمان جمع باشد، یک موسسه در حدود دو سه هزار میلیارد سرمایه و پول جمع کرده است و می خواهیم فعالیتش را متوقف کنیم، ما با بحران های زیادی روبرو هستیم حتی یک موسسه کوچک مدیریت چندین استان را مختل می کند؛ این در حالی است که برخی از موسسات تایید نشده ، در زمان حاضر بیش از سه میلیون سپرده گذار دارند، هزاران میلیارد جذب سرمایه کرده اند و اصلا نمی توان جلوی آن ها را گرفت.
وی در این خصوص توضیح داد: این موسسات چندین سال در حال جذب سرمایه بوده اند، سپرده گذار و عضو گرفته و داد و ستد کرده اند و نمی توان با آن ها برخورد ناگهانی کرد. 
این مقام مسوول در وزارت دادگستری گفت: ما نگران همان نهادینه شدن هستیم، هر چند در نظام بانکی پیشرفت های قابل قبول و نه رضایت بخش داشتیم، خودمان هم راضی نیستیم و حتی رییس بانک مرکزی هم هنوز راضی نیست، ولی گام های خیلی خوبی برداشته شده است، میلیون ها حساب در بانک ها داریم که اطلاعات سجلی آن ها غلط است، این موارد به دلیل بی نظمی، بی قانونی، بی برنامگی و بی نظارتی اتفاق افتاده است .
وی افزود : دوستان می گفتند چرا اینقدر به ما فشار وارد می کنید و سنگ اندازی می کنید، برخی نیز می گفتند این انتقام گیری سیاسی و عقده گشایی است و حرف های بی ربطی مطرح می کردند. اما بحث، بحثی اساسی است و نمی توان از آن گذشت.
وزیر دادگستری به عزم هر سه قوه در مبارزه با فساد اشاره کرد و اظهار داشت: هماهنگی بین قوا در مبارزه با فساد از دیگر مسایل مهم است. در گذشته قوا نسبت به هم بی اعتماد و بد بین بودند و با هم همکاری نداشتند؛ اکنون خوشبختانه جلسات ما منظم است و همکاری خوبی وجود دارد و هیچ حساسیت، دغدغه و بی اعتمادی وجود ندارد. 

**پرونده هسته ای و تعامل دولت و مجلس 
پورمحمدی در خصوص تعامل دولت و مجلس در پرونده هسته ای گفت: قطعا مجلس جایگاه والایی دارد و در راس امور است.
وزیر دادگستری خاطرنشان ساخت: اگر می گوییم مردمسالاری دینی، یعنی نمی توانیم به نهادهای منتخب مردم بی اعتنا باشیم. در حال حاضر نیز مجلس، کار خود را در نظارت انجام می دهد و تاکنون چندین جلسه غیرعلنی و علنی در صحن و در کمیسیون ها برگزار کرده است.
وزیردادگستری افزود: مجلس در این زمینه قانونی را اخذ و تصویب کرد که همان را پیگیری می کند، ما به جد معتقدیم چیزی را که مجلس درباره خطوط قرمز تصویب کرد در مذاکرات اجرا شد و البته در ادامه راه نیز حق مجلس در نظارت محفوظ است.

**پرونده کرسنت و برخی مسوولان پیشین وزارت نفت به عنوان متهم 
وی در رابطه با تکلیف پرونده کرسنت اظهارداشت: این پرونده پیچیدگی های زیادی دارد. وقتی پرونده ای بین المللی می شود حاشیه های بیشتری را به همراه خواهد داشت و نمی توان توضیحات مبسوطی را در آن ارایه کرد.
وزیر گفت: طرف مقابل ما در این پرونده شرکتی از کشورهای حاشیه خلیج فارس است و موضوع قراردادی است که بسته شده اما عمل نشده است. اشکال بعدی درباره قیمت قرار داد است. افراد مختلفی در این پرونده متهم شدند. افرادی که از مسوولان وقت وزارت نفت در دوره های پیش بودند و بعضا خوشنام هستند.
وی افزود: بررسی هایی صورت گرفت اما به نتیجه مشخصی نرسید. خسارت موجود در این پرونده که متوجه کشور است ناشی از عدم اجرا و عدم حل حقوقی پرونده مربوطه بوده است. 
وی ادامه داد: دغدغه دولت و حتی دولت قبل، حل این پرونده است. علت این است که طرف مقابل ادعای خسارت می کند ولی پرونده موجود پیچیدگی های خاص خودش را دارد. فسادهای دیگری در این پرونده مطرح شد و به دادگاه رفت و برخی افراد محکوم شدند. 
پور محمدی خاطرنشان کرد: البته پرونده مشابه دیگری مانند این داریم که موضوع خارجی و در محاکم بین المللی مطرح شده است و ممکن است خساراتی را متوجه کشور کند. لذا مسوولان و دولت نیز نگران هستند و در حال تلاش هستیم تا جلوی این خسارت را بگیریم. 
وی با بیان اینکه این پرونده در دولت های مختلفی مطرح بوده است ، ادامه داد: هشت سال برای پیگیری آن فاصله افتاده است که زمان کمی نیست پس چرا هیچ اقدامی انجام نشد؟ افراد زیادی از جمله وزرا و هیات مدیره های مختلف در آن دخیل بودند. اگر عزم جدی بود در گذشته این پرونده حل می شد. لذا حل آن بسیار مشکل و سخت است، اما باید تلاش کنیم حل شود و نباید بگذاریم به همین شکل باقی بماند.

  تعداد بازديدها: 1392
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=66369
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.