تاريخ انتشار: 23 مهر 1393 ساعت 19:39:20
صدور حکم اعدام آیت‌الله نمر باقر النمر توسط دادگاه عربستانی

امروز چهارشنبه، یک قاضی سعودی، شیخ نمر باقر النمر روحانی عربستانی را که دستگیری وی در دو سال پیش به خشم عمومی و تظاهرات در مناطق شیعه‌نشین این کشور منجر شد، به اعدام محکوم کرد؛ این خبر را برادر وی منتشر کرده و در رسانه‌های عربی نیز تأیید شده است.

به گزارش «تابناک» ‌به نقل از رویترز، شیخ نمر در جولای ۲۰۱۲ به اتهام حمایت از تظاهراتی که در فوریه سال ۲۰۱۱ در قطیف در شرق عربستان به وقوع پیوست، دستگیر شد؛ مناطق شرقی عربستان محل استقرار شیعیان این کشور است.

بنا بر این گزارش، سال گذشته، یکی از مقامات قضایی سعودی، اظهار داشته بود ‌به دنبال محکومیت شیخ نمر به «کمک به تروریست‌ها» و «محاربه با خدا»ست که مجازات مرگ را در پی خواهد داشت. شاهزاده احمد وزیر کشور سابق، پیش از این شیخ نمر را به ‌نداشتن تعادل روانی هم متهم کرده بود.

دستگیری شیخ نمر به دست پلیس که با شلیک گلوله و جراحت وی همراه بود، به چندین روز تظاهرات منجر شد که در جریان آن دست‌کم سه تن جان باختند. تظاهرات اعتراضی ‌دوره‌ای به این منطقه برگشته است و در جریان آن از سال ۲۰۱۱ تاکنون، بیش از ۲۰ تن کشته شده‌اند.

به گزارش پایگاه بین‌المللی همکاری‌های خبری شیعه، شيخ "نمر باقر النمر" ‌روحاني شيعي برجسته عربستاني، در سال 1337 در شهر "العواميه" در استان القطيف در شرق عربستان در خانواده‌‌اي اهل علم و دين، به دنيا آمد كه از آن علمايي چون "آيت‌الله شيخ محمد بن ناصر آل نمر" و خطباي حسيني چون جدش حاج "علي بن ناصر آل نمر" سر بر آورده بودند.

وي تحصيلات علوم ديني خود را در سوريه و در حوزه علميه حضرت زينب(س) ادامه داد و پس از مدتي از جمله معروف‌ترين و شايسته‌ترين مدرسان علوم مذهبي و ديني در حوزه‌هاي علميه به شمار آمد. از اين رو سال‌ها اداره حوزه علميه حضرت قائم (عج) در سوريه را برعهده داشت و تلاش بسياري براي توسعه و پيشرفت اين مراكز انجام داد.

پس از بازگشت به عربستان مركز مذهبي "الإمام القائم(عج)" را نيز در العواميه تأسيس كرد كه در واقع سنگ بناي "مركز اسلامي" در سال 1380 بود.

آن چیزی که باعث سالها تعقیب، زندان و شکنجه شیخ النمر در عربستان شده، ديدگاه‌هاي وی در قبال آل سعود است.

شيخ نمر همواره در خطابه‌‌هايش رژيم سعودي را به اعمال "سياست‌‌هاي تبعيض ‌آميز طايفه‌اي سازمان يافته و منظم به ويژه در مناطق شرقي عربستان و به خصوص در دو منطقه "الاحساء" و "القطيف" متهم مي‌كرد كه حدود يك قرن است، بر اين مناطق حاكميت دارد.

وي همواره و بارها تأكيد داشته كه از گفتن كلام حق، بيم و واهمه‌اي ندارد حتي اگر در اين راه بازداشت شده، وارد زندان شود و تحت شديدترين شكنجه‌ها و آزارها و اذيت‌ها تا سرحد شهادت قرار گيرد.

شيخ نمر توهين به كرامت شهروندان عربستاني به ويژه شهروندان شيعي را كه از ديد رژيم سعودي شهروندان درجه دو اين كشور به شمار مي‌‌آيند و فاقد هرگونه حق و حقوق شهروندي هستند، رد و تاكيد مي‌كند كه از كرامت و حقوق شهروندان شيعي عربستاني حمايت خواهد كرد.

وي بارها در اين ارتباط تأكيد كرده است كه در خط اول رويارويي با ظلم و جور رژيم سعودي قرار مي‌‌گيرد چون اعتقاد دارد بدون مبارزه و تلاش نمي‌توان به حقوق مورد نظر خود دست يافت و عدالتي در كشور برقرار نخواهد شد و شهروندان نمي‌‌توانند آزاد زندگي كنند.

شيخ نمر در اين‌باره در سخنان خود با استناد به خطبه حضرت اميرالمؤمنين علي(ع) تأكيد دارد كه به عدالت جز از طريق پايداري دست نخواهيم يافت و حق جز با از خود گذشتگي و شجاعت به دست نخواهد آمد.

وي در خطبه‌هاي نماز جمعه خود نيز بارها گفته است كه شيعيان عربستان، ديگر در برابر توهين‌ها و تعدي‌ها و تجاوزات آل سعود سكوت نخواهند كرد و در اين باره خطاب به آل سعود گفت كه "ما ساكت نمي‌مانيم كه هرآنچه بخواهيد برسر ما بياوريد؟ هر آنچه بخواهيد انجام دهيد و كرامت و شخصيت ما را كه با ارزش‌ترين چيز در زندگي ماست، زير پا بگذاريد".

شيخ نمر همچنين از مطبوعات و رسانه‌هاي عربستاني نيز به دليل وابستگي و تبعيت آنها از رژيم سعودي و تبديل شدن آنها به بوق تبليغاتي آل سعود به شدت انتقاد مي‌كند.

وي تصريح مي‌كند كه مفتي‌هاي وهابي، ساخته و پرداخته آل سعود هستند. به گفته شيخ نمر، آل سعود به مفتي‌هاي وهابي پول مي‌دهند تا با دامن زدن به اختلافات طايفه‌اي و مذهبي و ايجاد اختلاف بين شيعيان و اهل سنت، آنها را به خود مشغول كنند و با ايجاد تفرقه مذهبي و طايفه‌اي و قبيله‌اي به حاكميت خود بر عربستان و غارت و چپاول ثروت‌هاي آن ادامه دهند.

شيخ نمر النمر در يكي از خطبه‌هايش به خاطر مواضع و ديدگاه‌هاي تندش در قبال رژيم سعودي گفت كه " مي‌دانم فردا براي بازداشت من به سراغ خواهيد آمد. خوش مي‌آييد! اين منطق و راه و روش شماست: "بازداشت" و "شكنجه" و "كشتار"؛ ما از قتل و كشتار نمي‌هراسيم. ما از هيچ چيز نمي‌ترسيم."

وي در قبال سركوبگري‌هاي رژيم سعودي و مخالفت اين رژيم با برگزاري تظاهرات‌ مسالمت آميز و تجمع‌هاي اعتراض آميز تأكيد مي‌كرد كه "همواره به دنبال راه‌هاي ديگري براي ادامه اعتراض‌هاي خود و احقاق حقوقمان خواهيم بود و تظاهرات، يكي از اين راهكارهاست".

اين روحاني عربستاني را بايد از جمله مخالفان سرسخت "نايف بن عبد العزيز" ولي عهد سابق رژيم سعودي برشمرد كه همواره انتقادات شديدي را به وي وارد مي‌كرد.

وي در يكي از خطابه‌هايش شاهزاده نايف بن عبدالعزيز را به علت شدت خشونت و قساوت و ظلمش عليه مردم عربستان به طور اعم و شيعيان به طور اخص، طاغوت و ستمگري خواند كه در قبرش شكنجه خواهد شد و آتش قهر الهي او را خواهد سوزاند. او در همين خطبه تأكيد كرد كه از مرگ نايف خوشحال خواهد شد.

وي همواره در خطبه‌هاي نمازجمعه و خطابه‌هايش نه تنها از آل سعود انتقاد مي‌كند بلكه از منتقدان سرسخت برخي از رژيم‌هاي عربي حوزه خليج فارس از جمله آل خليفه است.

  تعداد بازديدها: 1492
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=62202
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.