تاريخ انتشار: 02 مرداد 1393 ساعت 03:21:36
تحليل سياسي هفته

ماه ضيافت الهي به روزهاي پاياني خود نزديك مي‌شود و كم كم بايد با اين ماه پرفيض و بركت و مغفرت وداع كرد. صداي برچيده شدن سفره معنوي اين ماه به گوش مي‌رسد و زمزمه ملائك كه در اين ماه از آسمان به زمين آمده بودند تا از ميهمانان اين ماه پذيرايي كنند، در شب‌هاي باقيمانده شنيده مي‌شود كه "بندگان بسياري به ساحل امن و امان رسيدند" و ايكاش سهم ما از اين ميهماني الهي، عاقبت بخيري و عافيت دين و دنيا و آخرت باشد.
چند صباحي ديگر از ماه عزيز الهي باقي نمانده و سرانجام صبحي از راه مي‌رسد كه طليعه‌اش ديگررمضان نيست. بايد از اين فرصت باقيمانده حداكثر استفاده را برد و خود را در جمع كساني قرار داد كه در زير آبشار رحمت الهي از آلودگي‌ها پاك شدند و خود را براي خدا صاف كردند. هنوز فرصت براي بازماندگان از اين قافله باقيست و مي‌توان به فطرت پاك الهي بازگشت. هنوز فرشتگان الهي در زمين و آسمان نداي "هل من تائب" سر مي‌دهند و افراد را به استفاده از فضاي معنوي رمضان و تولدي دوباره فرا مي‌خوانند.
در اين هفته همچنين درحالي كه مسلمانان ايران و جهان در هفته پاياني ماه مبارك رمضان براي برپايي روز جهاني قدس آماده مي‌شدند، داغي سنگين بر قلب امت اسلام نشست و صهيونيستهاي سفاك و جنايتكار براي دومين هفته پياپي مردم روزه‌دار غزه را به خاك و خون كشيدند، به همين دليل امسال روز قدس از هر سال ديگر خونين‌تر و غمبارتر است. بيش از دو هفته است كه رژيم صهيونيستي در غزه حمام خون به راه انداخته و در اين مدت هيچ فريادرسي براي كودكان و زنان بيدفاع غزه نيست. رژيم‌هاي مدعي دفاع از حقوق بشر در غرب و مجامع بين‌المللي كه بايد حامي مظلوم باشند فقط تماشاچي جنايات صهيونيستها بوده و با سكوت مرگبار خود باعث تشديد اين فجايع هستند. متأسفانه دريغ از يك اقدام بازدارنده كه اين حاميان مدعي حقوق بشر انجام دهند. دريغ از اينكه جامعه جهاني كه غرب مدعي نمايندگي آن است و سازمانها به اصطلاح حقوق بشري كوچكترين اعتراضي به كشتار بي‌رحمانه صدها زن و كودك فلسطيني ابراز كنند. همه مهر سكوت بر لب نهاده و فجايع غزه را به نظاره نشسته‌اند.
اعراب مرتجع هم به شيوه مرسوم، سكوت مرگ پيشه كرده‌اند و اين نسل كشي فجيع را نظاره مي‌كنند و برگ سياه ديگري در كارنامه سياه خود در اين بيش از 6دهه اشغال فلسطين ثبت مي‌كنند.
از اين رو روز جهاني قدس كه ميراث بزرگ امام خميني براي مسلمانان جهان است بايد امسال توفنده‌تر از هميشه برگزار شود. امام خميني بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران در اولين سال پيروزي انقلاب اسلامي در ايران طي پيامي با اعلام آخرين جمعه ماه مبارك رمضان به عنوان روز قدس از عموم مسلمانان جهان و دولتهاي اسلامي خواستند كه براي كوتاه كردن دست رژيم غاصب صهيونيستي از فلسطين و قدس شريف،‌ حمايت خود را از مردم فلسطين اعلام كنند. از آن تاريخ 35 سال مي‌گذرد و در اين مدت مسأله فلسطين و آزادي بيت المقدس به عنوان اولويت نخست امت اسلامي تبديل شده و روز قدس نيز هر ساله از اهميت و جايگاه ويژه‌اي نه تنها در ايران بلكه در بسياري از نقاط جهان برخوردار شده است. قطعاً روز قدس امسال فرصتي است كه ملت ايران و ديگر ملتهاي مسلمان بتوانند به طور يكپارچه به ياري ملت مظلوم فلسطين برخيزند و اقدامات ددمنشانه رژيم صهيونيستي را محكوم كرده و به جهانيان نشان دهند ملت فلسطين تنها نيست و مسلمانان در كنار برادران و خواهران مظلوم خود در غزه ايستاده‌اند.
در پايان هفته گذشته و در پايان مذاكرات ششماهه ايران و گروه 1+5 در وين اعلام شد كه مذاكرات براي دستيابي به توافق جامع تا 4 ماه ديگر يعني تا سوم آذر تمديد مي‌شود. البته براي طرف ايراني قابل پيش‌بيني بود كه با توجه به وجود برخي اراده‌هاي سياسي خارج از محيط مذاكره و زياده‌خواهي‌هايي كه در فضاي مذاكره بر سر تعداد سانتريفيوژها و آب سنگين اراك تأثير مي‌گذارد، مشكلاتي در دستيابي به توافق پديد آيد ولي همانطور كه هيات ايراني تاكيد كرده در صورت وجود اراده و حسن نيت در طرف مقابل، تنظيم توافق جامع و نهايي دور از دسترس نيست و مي‌توان در فضايي سازنده به نتيجه‌اي "برد - برد" كه هم متضمن رفع نگراني‌هاي غرب و هم دستيابي به حقوق هسته‌اي ايران و رفع تحريم‌ها باشد، دست يافت.
اين هفته، اوجگيري حملات وحشيانه صهيونيستها عليه مردم بي‌دفاع فلسيطن در صدر اخبار و گزارش‌هاي خارجي قرار داشت.
ارتش صهيونيستي اين هفته تهاجم زميني به غزه را آغاز كرد تا بيش از پيش عطش خونريزي و كشتار خود را فرو نشاند و ماهيت پليد و جنايتكارانه‌اش را در معرض ديد و قضاوت جهانيان قرار دهد. صهيونيست‌ها با يورش زميني با سبعانه‌ترين شكل، صدها فلسطيني ديگر را به خاك و خون كشيدند به گونه‌اي كه روز اول حمله و تنها در محله "شجاعيه" غزه نزديك به 80 نفر قتل عام شده، هزاران نفر زخمي و صدها منزل با خاك يكسان شدند. اكنون پس از گذشت 18 روز از يورش وحشيانه صهيونيستها، شمار شهداي فلسطيني به 700 نفر نزديك شده است، اين درحالي است كه مجامع جهاني با سكوت ننگين خود به جلادان صهيونيست براي گسترش جناياتشان چراغ سبز نشان مي‌دهند. دولتهاي جهان نيز بي‌اعتنايي نفرت انگيزي را پيش گرفته‌اند و چشم خود را به روي وحشي‌گري صهيونيست‌ها فرو بسته و به گونه‌اي عمل مي‌كنند كه گويي كودكان و زنان فلسطيني مستحق اين جنايات هستند و اين بيانگر حاكم بودن روحيه ارعاب و محافظه‌كاري بر دولتهاي جهان است و از مرگ وجدان‌ها و افول انسانيت نزد دولتمردان جهان حكايت مي‌كند. در مقابل،‌ انزجار ملت‌هاي جهان از صهيونيست‌ها روز به روز بيشتر مي‌شود و شايد اگر سالها تلاش تبليغاتي مي‌شد اينگونه ميسر نبود تا مردم جهان به خصوص نسل جديد، به ماهيت پليد صهيونيست‌ها پي ببرند و به حقانيت ملت فلسطين ايمان آورند. خون فلسطيني‌هاي بي‌دفاع تأثير خود را گذاشته و صهيونيست‌ها را در انزواي مرگبار جهاني قرار داده است. اين از نشانه‌هاي شكست قطعي صهيونيست‌ها مي‌باشد كه قطعاً بازتاب آنرا مي‌توان در مراسم روز جهاني قدس به روشني مشاهده كرد.
اين هفته عراق نيز شاهد تحولات تازه، هم در زمينه سياسي و هم نظامي بود. در صحنه سياسي، تشكيل مجلس گام مهمي بود در مسير اعاده ثبات و سياسي، به ويژه پس از حوادث ماه گذشته و تحركات گروه تروريستي داعش. پس از تشكيل جلسه و انتخاب "سليم الجبوري" به عنوان رئيس، مجلس عراق روز گذشته نيز براي انتخاب رئيس‌جمهور تشكيل جلسه داد. مجلس بايد تا 30 روز آينده بر سر انتخاب رئيس‌جمهور توافق كند. براساس توافق گروهها، رئيس‌جمهور در عراق سهم كردها مي‌باشد و نخست‌وزير به شيعه‌ها و رئيس مجلس نيز به سني‌ها تعلق دارد. "برهم صالح" و "فواد معصوم"، دو نامزد مطرح رياست جمهوري هستند. بازگشت جلال طالباني به عراق پس از طي يك دوره طولاني معالجه در آلمان، واقعه ديگري است كه مي‌تواند به بهبود شرايط سياسي اين كشور كمك كند به خصوص با در نظر گرفتن اينكه، طالباني حامي تماميت ارضي عراق است و با زمزمه‌هاي جدايي طلبي كه توسط مسعود بارزاني و دارودسته وي مطرح مي‌شود مخالفت صريح دارد.
در صحنه نظامي نيز ارتش عراق پيشروي‌هايي در فلوجه و الانبار داشت كه گزارش‌ها حكايت از كشته شدن صدها نفر از تروريست‌هاي داعش دارد. مجموعه اين رويدادها نشانه‌هاي آنرا دارد كه اوضاع عراق به سمت ثبات پيش مي‌رود.
اين هفته سقوط هواپيماي مالزي در اوكراين، ابعاد بحران در اين كشور را گسترده‌تر كرد و دامنه اختلافات غرب با روسيه را افزايش داد. هواپيماي مالزيايي در مسير خود، هنگام عبور از شرق اوكراين سقوط كرد و همه 298 سرنشين آن كشته شدند.
دولت اوكراين عامل سقوط هواپيما را شليك موشك روسي توسط جدايي‌طلبان عنوان كرد، ادعايي كه توسط جدايي‌طلبان و روسيه رد شد. در پي اين حادثه غرب نيز در تاييد ادعاي اوكراين وارد عمل شد و روسيه را به دليل به وجود آوردن بحران در شرق اوكراين و حمايت از جدايي طلبان به باد انتقاد گرفت. قرار شد ناظراني از سازمان‌هاي بين‌المللي چند و چون ماجرا را پيگيري كنند و با رفتن به محل حادثه، به جمع‌آوري شواهد و مدارك بپردازند تا اينكه مشخص شود چه كسي مقصر اين حادثه است. با اينحال با توجه به اينكه بعد سياسي حادثه قوي‌تر از ساير ابعاد آن است بعيد است به اين زوديها و يا حتي براي هميشه، واقعيت حادثه آشكار شود.

  تعداد بازديدها: 1505
   


 



این مطلب از نشانی زیر دریافت شده است:
http://fajr57.ir/?id=61314
تمامي حقوق براي هیئت انصارالخميني محفوظ است.