امام خمینی (ره) والله اسلام تمامش سیاست است؛ ***** مقام معظم رهبری: به گفتار امام و کردار امام اهتمام بورزید ***** امام خمینی(ره): ان شاء الله ما اندوه دلمان را در وقت مناسب با انتقام از امریکا و آل سعود برطرف خواهیم ساخت و داغ و حسرت حلاوت این جنایت بزرگ را بر دلشان خواهیم نهاد 1367/4/29 ***** امام خمینی(رحمة الله علیه) : حکومت آل سعود، این وهابیهای پست بیخبر از خدا بسان خنجرند که همیشه از پشت در قلب مسلمانان فرو رفته‌اند 1366/5/12***** امام خمینی (ره) شهادت در راه خدا مسئله ای نیست که بشود با پیروزی در صحنه های نبرد مقایسه شود، مقام شهادت خود اوج بندگی و سیر و سلوک در عالم معنویت است ***** امام خمینی (ره): ما تابع امر خداییم، به همین دلیل طالب شهادتیم و تنها به همین دلیل است که زیر بار ذلت و بندگی غیر خدا نمی رویم ***** امام خمینی(ره) ”من برای آنکه شما جوانان شایسته ای هستید، علاقه دارم که جوانی خود را در راه خداوند و اسلام عزیز و جمهوری اسلامی صرف کنید تا سعادت هر دو جهان را دریابید.„ ***** حُسنُ الخلاقِ یُدِّرُ الرزاقَ وَ یونِسَ الرِّفاقَ؛ خوش اخلاقى روزى ها را زیاد مى کند و میان دوستان انس و الفت پدید مى آورد. «نهج الفصاحه، ح 781»***** امام خمینی(س) علم همراه تهذیبِ نفس است که انسان را به مقام انسانیت می رساند .هم در علم کوشا باشید و هم در عمل و هم در تهذیب اخلاق ***** بايد مسائل اسلامي حل بشود در اينجا و پياده بشود. بايد مستضعفين را حمايت بكنند، بايد مستضعفين تقويت بشوند حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحیفه امام – جلد 6 – صفحه 461 ***** اهمیّت فضای مجازی به انداره ی انقلاب اسلامی است "مقام معظم رهبری" ***** آن کسی قلمش قلم انسانی است که از روی انصاف بنویسد. امام خمینی (ره) ***** همان طوري که در سابق عمل مي‌شد، روضه‌خواني بشود، مرثيه گفته بشود، شعر و نثر در فضايل اهل بيت و در مصائب آنها گفته بشود. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام – جلد 15 – ص 332 ***** نگذاريد پيشكسوتان شهادت و خون در پيچ و خم زندگي روزمره خود به فراموشي سپرده شوند. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 93 ***** من در ميان شما باشم و يا نباشم، به همه شما وصيت و سفارش مي‌کنم که نگذاريد انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بيفتد. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 93 ***** پيامبر اسلام نيازي به مساجد اشرافي و مناره‌هاي تزئيناتي ندارد. پيامبر اسلام دنبال مجد و عظمت پيروان خود بوده است که متأسفانه با سياست‌هاي غلط حاکمان دست‌نشانده به خاک مذلت نشسته‌اند. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 21، ص 80 ***** پيغمبر اسلام تمام عمرش در امور سياسي بود، تمام عمرش را صرف كرد در سياست اسلامي، و حكومت اسلامي تشكيل داد. حضرت امام خميني قدس سره الشريف صحيفه امام، ج 15، ص 11 ***** امام به همه فهماند که انسان کامل شدن، علی وار زیستن و تا نزدیکی مرزهای عصمت پیش رفتن افسانه نیست. مقام معظم رهبری ***** راه ما راه امام خمینی است و در این راه با همه قدرت و قاطعیت خود حرکت خواهیم کرد. مقام معظم رهبری


 

 

 

تاريخ انتشار: 07 مهر 1394 ساعت 11:56:08
اختصاصی/تدبّر در قرآن (36)

بسم اللَّـهِ الرَّ‌حْمَـٰنِ الرَّ‌حِيمِ

::درس سی و ششم به تاریخ: 7 مهر 94

::قرار چهل روزه : نماز اول وقت

::قرار روز :  یا غَفورُ یا رَحیمُ

::هدیه به : حضرت اسحاق علیه السلام

::تدبر در سوره مبارکه : تین/بخش سوم

﴿ وَطورِ سِينِينَ ﴾﴿2﴾

ترجمه: و (سوگند به) كوه طور.

كوه طور همان كوهي است كه بر بالاي آن وحي بر موسي(ع) نازل گرديد ودرختي كه در تاريخ ذكر شده که به صدا درآمده است به احتمال زياد درخت انجير و يا زيتون بوده كه در كوه طور تعداد انبوهي از اين درختان وجود داشته است. در اين محل موسي آرامشي عجيب را احساس نموده است.

«سينين» برگرفته از «سَيناء» به معناي پُردرخت است و كوه طور به معني كوه پُردرخت مي باشد. درخت نشـانه ي بركت است پيامبر فرمود اگر كسي شاخه ي درختي را بشكند، مانند شكستن بال يك فرشته است.

﴿ وَهَذَا الْبَلَدِ الأَمِينِ ﴾﴿3﴾

ترجمه: و سوگند به اين شهر امن و مقدس (شهر مكه)

پس خداوند به دو مكان قسم خورده است: كوه طور و شهر مكه. تقدس كوه طور از آن است كه در آنجابه موسي(ع) وحي شده است و علت تقدس شهر مكه، ولادت پیامبر(ص) در آن شهر است. پيامبر(ص) فرموده است: اشجار، حيوانات و هر آنچه در مكه وجود دارد حتي سنگهايش مقدس است و اين مكان با ساير مكان هاي موجود در زمين متفاوت است.

قرآن : «آيا ما اين حرم (مكه) را حرم امني قرار نداديم؟»

در شهر مكه آرامش خاصي به انسان دست مي دهد و تنها جايي است كه انسان در آن احساس غربت نمي كند.

شهر امن شهري است كه مركز آرامش، نماز و ذكر است. در اين شهر مردم با عبادت و نيايش با خداوند به آرامش مي رسند و عافيت و رحمت الهي شامل حال آنان مي گردد. شهر مكه همچنين شهر ثبات قلب و اطمينان است زيرا ارتباط بيشتر با خداوند منجر به ايجاد طمأنینه و آرامش مي شود.

﴿ لَقَدْ خَلَقْنَا الإنسانَ فى أَحْسَنِ تَقْوِيمٍ ﴾﴿4﴾

ترجمه: همانا ما انسان را در نيكوترين قوام آفريديم

 «احسن تقويم» به معني نيكوترين سرشت، قوام، فطرت، قدمت، ثبات و محكم ترين نهاد مي باشد.

ما به انسان در مجموعه ی خلقت در ميان تمام آفريده ها،نيكوترين سرشت و مستحكم ترين نهاد را عطا كرديم.

بحث فلسفي پيرامون اين آيه:

جهان موجودی حادث است که وجودی ازلی و ابدی آنرا آفریده، اين وجود ازلي و ابدي همان ذات اقدس الهي است. غير از خداوند تمام موجودات حادث هستند. موجود حادث يعني وجودي متغير دارد.

حكيمان مانند ابوعلي سينا، شيخ عطار، منصور حلاج و .... مي گويند هر چند وجود انسان حادث مي باشد ولي موجودي ازلي و ابدي است و هرگز نمي ميرد بلكه قالب او تغيير مي كند. تأخر او نسبت به خداوند تأخر زماني نيست. بلكه تأخر رتبه اي و تبعي است. از آنجا كه خداوند خير مطلق است و در ايجاد خير تأني نمي كند، پس بلافاصله با اراده ی خلقت، انسان را خلق كرده است و انسان تقويمي قديمي تر از فرشته ها و ساير ملكوتيان دارد. او براي شناخت و آگاهي از اسماء حسني، از ساير موجودات برتر است. انساني كه به اسماء حسني نزديك شود «وجه رب» خداوند است. (مانند اولياء الله(

آن دسته از فلاسفه ی غرب و شرق كه قائل به جهان بيني توحيدي هستند، اعتقاد دارند كه هنگامي كه خداوند اراده به آفرينش نموده است، چون خود واحد بوده پس واحد هم خلق كرده است. يعني موجودي راخلق كرده هم سنخ خود که بيشترين شباهت را با خودش دارد.

در روايات و نص قرآن اشاره شده است كه خلقت ملكوت قبل از ماده بوده است. (خلقنا السموات والارض) در هيچ جاي قرآن «ارض» قبل از «سماوات» نيامده است.

انسان را در احسن تقويم خلق كرديم يعني انسان در بُعد ملكوتي از تمام موجودات پاك تر و قديمي تر مي باشد و سرشت او به خدا نزديكتر است. خداوند از ابتدا جسم انسان را خلق نكرده بلكه حقيقت او را آفريده است.

﴿ ثُمَّ رَدَدْنَاهُ أَسْفَلَ سافِلِينَ ﴾﴿5﴾

ترجمه: سپس او را به پست ترين پستي ها سوق داديم.

ما انساني را كه از لحاظ عظمت وقدمت و پاكي حتي از ملائكه و روح برتر بود، به جهان مادي و محدويت ها سوق داديم و از اجنّه هم محدودتر شد.

حكيمان مي گويند رشد انسان به دليل همين تنزل و قرار گرفتن در جهان مادي است. اين عالم حكم يك قفس را براي انسان دارد.

﴿ إِلا الَّذِينَ ءَامَنُوا وَعَمِلُوا الصّالِحَاتِ فَلَهُمْ أَجْرٌ غَيرُ ممْنُونٍ ﴾﴿6﴾

ترجمه: مگر كسانيكه ايمان آوردند و عمل صالح انجام دادند كه براي آنها پاداشي پايان ناپذير وعده داده شده است.

آيه ی10 سوره ی فاطر در توضيح عمل صالح مي فرمايد: «إِلَيْهِ يَصْعَدُ الْكَلِمُ الطيِّبُ وَ الْعَمَلُ الصّالِحُ يَرْفَعُهُ»كلمـه ی طيب همـان باورها و نيـات انسان مي باشد. يك مرحله عروج انسان با افكار و ديدگاه ها و نيات اوست و دومين مرحله ی عروج او عمل كردن به نيات است. ايمان همان باورهاي انسان است و بُعد عملي ايمان، عمل صالح مي باشد. آنگاه كه نيت در جهت خدا باشد عمل صالح آن را بالا مي برد.

﴿ فَمَا يُكَذِّبُكَ بَعْدُ بِالدِّينِ ﴾﴿7﴾

ترجمه: پس چه چـيزي سبـب شد كه تو را بعد از اين همه برهان و ادلّه تكذيب كنند.

اين آيه يك تعجب و استفهام است. يعني با اين همه دلايل و دعوت هاي مستدل و فطري در اثبات دين و روز جزا ، باز با تو لجاجت ورزيده و تو را تكذيب مي كنند.

﴿ أَلَيْسَ اللَّهُ بِأَحْكَمِ الحَْاكِمِينَ ﴾﴿8﴾

ترجمه: آيا خداوند بهترين داور و بهترين حاكم در بين داوران نيست؟

يعني اگر خداوند درباره ی اينان حكمي را وضع كند بهترين حكم را وضع كرده است زيرا بهترين حاكم است و اين همه حكمت و قانون و دستورات را (پيامبران و كتاب ها) براي هدايت خلق ارسال كرده است. حال اگر اين حكيم حكمي براي مجازات صادر كند، حتما بهترين حكم است.

خداوند «احكم الحاكمين» است يعني بهترين حكم كنندگان كه هيچكس قادر به تغيير حكم او نيست زيرا تمام احكام و اوامر خدا از روي حكمت است.

اين آيه از خود انسان اعتراف مي گيرد: خدايي كه اين همه نعمت و آيات و پيامبر و كتاب را براي نجات شما فرستاده است و شخصيت حقيقي شما را ملكوتي خلق كرده، براي شما قصد خير دارد حال اگر كسي سركشي كرد، و خدا او را مجازات كرد، چه حكمي بهتر از حكم اوست.

خدا معاد را وسيله ی حكمت و عدل خود در نظام اجتماعي قرار داده است. اگر معاد نبود خلقت خدا نقص داشت.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

ف - پورسلطان





  تعداد بازديدها: 4948


 
نظرات خوانندگان:
 

نظرات حاوي توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمي‌شود.

نام:
پست الکترونيک:
متن پيام:


 
آخرين اخبار و مطالب 
گزارش تصویری:
برگزاری کلاس درس نهج البلاغه توسط استاد حاج بهرام رحیمی در هیئت انصارالخمینی (ره) حسینیه ی آل یاسین (ع) 1403/2/10
دبیرکل خانه پرستار: آمار ۱۵ درصدی ترک کار پرستاران تکان‌دهنده است/ بخش زیادی از جامعه پرستاری ناراضی و به ستوه آمده است
محمد مهاجری خطاب به مهدی نصیری: چرا قاطی سلطنت طلبان و شاهزاده می‌شوید؟ از این راه برگردید!
نماینده مهاباد: مجلس در مورد کاظم صدیقی سکوت کرد، در مورد چای دبش لاپوشانی / تعداد افراد زیر خط فقر دو برابر شده است
گزارشی از: مهدي بيك‌اوغلي
جنجال نظرات مهدی نصیری
پشت پرده مصادره اموال ایران در باکو
در دیدار جمعی از وزرا و معاونان سابق رئیس‌جمهور؛
روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!
سنت‌شکنی دولت رئیسی؛ از افزایش ۸۶ درصدی بودجه نهاد ریاست‌جمهوری تا اختصاص بودجه به معاونت اجرایی و شورای اطلاع رسانی!
عضو هیات علمی دانشگاه اهواز:
سید مرتضی افقه: در شرایط فعلی معیشت و رفاه جزو اولویت‌ها نیست و با تداوم روش و شیوه‌های فعلی فقط فقر تولید خواهد شد.
در جمع فارغ التحصیلان انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران؛
آیت‌الله مرتضوی: «حفظ نظام» به معنای نظام عام اجتماعی است؛ نه نظام سیاسی
گزارشی از: حسن ظهوری
اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران
حضور نخست وزیر بورکینافاسو در حرم امام خمینی/ سید حسن خمینی: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکید ما بر ایستادگی روی پای خودمان و زنده کردن هویت دینی‌مان بود‌ | کیلم دو تامبلا: باید گروهی از کشورها از جمله ایران در مقابله با کشورهای قدرتمند جهان تشکیل شود
عکس:
تصویری دیده نشده از رهبر معظم انقلاب اسلامی
یادداشتی از: حجت الاسلام محمدکاظم تقوی
مطهری امام
یادداشتی از: حجت الاسلام هادی سروش
اگر مطهری و مبارزه او با تحجر ادامه داشت...
محمد مهاجری : برخی پروژه هایی که رئیس جمهور در سفرهای استانی افتتاح می کند، آنقدر کوچک است که توسط بخشدار محل هم قابل افتتاح است
تصویری کمیاب از دیدار یحیی السنوار با رهبر انقلاب
بازداشت موعود شمخانی تایید شد
عکس:
چفیه و پرچم فلسطین بر دوش بنیانگذار آمریکا
میرسلیم : وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی امضایشان را از روی اسکناس‌ها بردارند؛ چون با کاغذ پاره فرقی ندارد

آرشیو همه مطالب


 
پربازديدها 
برخی از پیام های تسلیت در پی درگذشت همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی
اطلاعیه ی هیئت انصارالخمینی (ره) در مورد برگزاری جلسات هفتگی نهج البلاغه
حسینیون از شهادت حاج طالع یوسف زاده خبر داد
پوستر:
محمد مهدی ایرانمنش از مجروحان حادثه ی تروریستی 13 دی کرمان در بیمارستان به شهادت رسید
حضرت آیت الله جوادی آملی خطاب به بانک ها: جلوی اختلاس را بگیرید/ اگر مردم گرفتار فقر شوند، دین از بین خواهد رفت
دیدار جمعی از فرماندهان نیروهای مسلح با فرمانده کل قوا
پوستر:
اطلاعیه ی اولین سالگرد رحلت زنده یاد حاج رحیم حیدریان
یادداشتی از: آقای میکائیل جواهری
نماز را در هر حال و حالتی بجا آوریم
به مناسبت اولین روز از هفته کار و کارگر
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار کارگران
گزارش تصویری:
بمناسبت 5 اردیبهشت، چهلمین سالگرد شهادت یار دیرین، شهید والامقام احمد دالکه
حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ حسین انصاریان‌:
نمازهای جماعت الان در کشور ما ورشکسته است
سرکوب اعتراضات دانشجویی حامیان فلسطین در دانشگاه های آمریکا با گارد ایالتی (+عکس)
در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی»؛
مرتضی اشراقی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود/ شاخص و ملاک حقیقت اندیشه حضرت امام، رهبر معظم انقلاب هستند/ یکی از وظایف مهم مورخ، جهاد تببین است/ امروز مردم غزه تاریخ ساز یک حماسه عظیم هستند
رئیس قوه قضاییه در دیدار با منتخبان مجلس دوازدهم:
با حرف زدن مشارکت مردم محقق نمی‌شود؛ سنگ را از پیش پای مردم برداریم کار پیش می‌رود
یادداشتی از: حجه الاسلام هادی سروش
چه کسانی نهی از منکر را از حریم «منطق و عقل» دور کردند؟!
به بهانه ی چهلمین سالگرد شهادت
مثنوی " علمدار بسيج " در وصف شهيد بزرگوار احمد دلاكه (دالکه) سروده ی علی اکبر پورسلطان (مهاجر)
استاد حوزه علمیه قم : اگر برای آبادانی دین کاری نمی کنیم، دین را خراب تر نکنیم
یادداشتی از: حجت الاسلام عبدالرحیم اباذری
به مناسبت دهمین سالگرد درگذشت آیت الله ملکوتی/منادی شفاف سازی در تولیت
آیت الله علوی بروجردی: روحانیت در عصر آیت‌الله بروجردی، با سازمان‌دهی ایشان به اوج رسید/ ایشان معتقد بودند ما برای دنیا حرف داریم
مثنوی "گرگ درون" سروده ی فریدون مشیری


 
آمار بازديد از سايت 
تعداد بازدید امروز: 17354
تعداد بازدید دیروز: 36212
بازدید کل: 67059300
مشاهده آمار کامل
تمامي حقوق براي هيئت انصارالخميني (ره) محفوظ است.